Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Seksualundervisning på særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Seksualundervisning er ikke et obligatorisk fag på STU. Selv om uddannelsen er en individuelt tilrettelagt uddannelse, hvor der ikke er beskrevet nogen krav om bestemte fag i lovgivningen, findes der flere muligheder for at inddrage temaer om seksualitet, køn, krop og seksuel sundhed på uddannelsen.

Undervisning i seksualitet, krop, køn og seksuel sundhed kan både tænkes ind i uddannelsens faglige undervisning og i tværgående temaer og forløb, der har et fokus på relationer, sundhedsfremme, rettigheder og trivsel.

BOOK UNDERVISNING

Hos Sex & Samfund kan du bestille seksualundervisning til dine elever eller ungegrupper på ungdomsuddannelser og andre institutioner for unge, der er gået ud af grundskolen.

Undervisningen varetages af Sex & Samfunds seksualundervisere, som er specialuddannede i at undervise unge i sex, krop, køn og seksualitet. Sex & Samfunds seksualundervisning er normkritisk, dialogbaseret og tilrettelægges, så den passer til den enkelte uddannelse og til de unges udgangspunkt.

Kontakt Sex & Samfund herunder for at booke en undervisning.

Læs mere her

Sexlinien for unge

Sexlinien for Unge er Danmarks ældste og største informations- og rådgivningsportal om sex, køn og krop for unge mellem 15-25 år. Møder du elever, der søger rådgivning og støtte om blandt andet sex, prævention, graviditet, sexsygdomme, krop og seksualitet, kan du henvise dem til Sexlinien. 

Rådgivningen er anonym, og man kan kontakte Sexlinien på telefon, chat og via brevskassen. 

Læs mere her

Determinkrop.dk

På Sex & Samfunds hjemmeside for elever Determinkrop.dk findes der film, podcast, billedserier, noveller og artikler. Send dine elever ind på Determinkrop.dk, når I arbejder med øvelser, hvor eleverne skal se film eller læse tekster. Det er gratis og kræver ikke login. 

Læs mere her

SUMH.DK

Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) er en paraplyorganisation for og af unge med handicap, som arbejder for, at alle unge på tværs af handicap kan leve det ungdomsliv, de ønsker. Se materialer og find viden på SUMH's hjemmeside. 

LÆS MERE HER

LIGELYST.DK

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) står bag platformen Ligelyst.dk. Her kan du finde mere inspiration og materialer til undervisning i køn, krop og seksualitet for unge med handicap.

LÆS MERE HER