Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Undervisningsforløb og -opgaver til undervisning i køn, krop og seksualitet 
Gratis adgang

Materialer
Nyt

Spørgsmål om grænser og samtykke

Hvordan kan man mærke, når ens grænse er overtrådt? Hvorfor har vi fået en ny samtykkelov i Danmark? Hvad gør man, hvis man er usikker på, om ens partner har lyst til sex? Disse spørgsmål fylder lige nu meget i vores samfundsdebat og også for den enkelte unge – derfor er det vigtigt at bringe dem på banen i undervisningen.

Samtykke starter med samtalen om, hvad der føles rart, og hvad der ikke føles rart. Det handler om at mærke, hvad man har lyst til, hvornår og med hvem. Det handler om, hvordan man flirter, hvordan man kan tage imod afslag, og hvordan man kan tjekke ind med hinanden. I venskaber, i flirt og forhold og til fest.

I denne korte film svarer Lars og Maiken, undervisere i Sex & Samfund, på spørgsmål, som elever ofte stiller i undervisningen om grænser og samtykke. 

SÅDAN BRUGER DU UNDERVISERPORTALEN.DK

Materialer

Find materialer til undervisning i Køn, krop og seksualitet, som matcher præcis dine krav til uddannelsestype, tidsforbrug, fag samt temaer. Opret dig som bruger og få gratis adgang.

STX, HF, HHX, HTX

Materialer til gymnasier

EUD, EUX

Materialer til EUD/EUX

FGU

Materialer til FGU

STU

Materialer til STU
  • ”Materialet har været inspirerende og anvendt til debat”.
    Underviser, STX
  • ’Meget godt materiale. Vi havde kun afsat 3 dage, og det var for lidt i forhold til alle de gode temaer."
    Underviser, STU

Opret dig på underviserportalen

Opret dig på underviserportalen. Så har du gratis adgang til alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer om køn, krop, sex og seksualitet.

Tilmeld dig nu