Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Aktuelt

Her på siden finder du aktuelle historier om emner relevante for sundheds- og seksualundervisning.

16 dec. 2016
”Du er en fed taber”

Taber. Idiot. Misfoster. Vi har talt med fire unge mennesker om at blive mødt af hårdt sprog på de sociale medier - og om selv at skrive noget, der gør andre kede af det.

26 okt. 2016
Billedeling: "De kan jo bare la' vær'"

Børn og unge har ret til at forvente, at andre respekterer deres privatliv. Det er ikke deres skyld, hvis et privat billede bliver delt på de sociale medier - men ved de unge i 8.b det?

15 sep. 2016
Barn, kend din ret

Rettigheder i forhold til krop, køn og seksualitet. Det er temaet for Uge Sex 2017. Men hvorfor skal børn og unge overhovedet lære om rettigheder? Og hvordan gør man bedst eleverne bevidste om, hvad de har ret til? Vi har spurgt Annette Faye, der er seniorforsker på Institut for Menneskerettigheder.

1 jun. 2016
Destination Trivsel: Styrk trivsel og forebyg mobning

Ny indsats skal bidrage til at skabe stærke klassefællesskaber, hvor børn trives og lærer godt. 15 nye forløb målrettet fagundervisningen.

13 maj. 2016
Fokus på normer om køn og seksualitet den 17. maj

Tirsdag den 17. maj er International Dag mod Homofobi og Transfobi - en dag for frihed, mangfoldighed og respekt.

5 apr. 2016
Dialog i det multietniske klasserum

Nye undervisningsmaterialer om seksualitet, køn, krop og kærlighed, der er målrettet klasser med høj andel af minoritetsetniske unge, sætter fokus på at udfordre sociale normer og forebygge social kontrol i unges liv

4 apr. 2016
Sociale medier

Den seneste tids mediedebat om deling af billeder og grænseoverskridelser på de sociale medier viser vigtigheden af at styrke børn og unges kompetencer til at begå sig etisk og lovgivningsmæssigt forsvarligt på nettet og de sociale medier.

21 mar. 2016
Ung i Syd: Nye forløb om livet som ung i udviklingslande

Sex & Samfund og Danske Skoleelever vil med Ung i Syd-forløbene oplyse om ligestilling og rettigheder i udviklingslandene.

25 feb. 2016
Sæt trivsel på skemaet den 4. marts

Skolernes Trivselsdag er en national mærkedag for trivsel i skolen, der afholdes hvert år den første fredag i marts. Brug dagen til at arbejde for trivsel i klassefællesskabet.