Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Forløb og øvelser til Sundheds- og seksualundervisning på alle klassetrin
Gratis adgang

Materialer
Så mange er allerede tilmeldt Uge Sex 2021: Elever Lærere
Nyt

Uge sex 2021: #pladsnok til alle

Mange børn og unge kæmper med at leve op til nogle bestemte kønsidealer og forventninger til køn, der kan virke begrænsende og fordømmende og forhindre dem i at være præcis den person, de gerne vil være. Børn og unges udfoldelsesmuligheder påvirker deres trivsel, og der er derfor stadig meget at gøre i forhold til forældede normer om køn, der er med til at påvirke børns opfattelse af, hvad en rigtig dreng og en rigtig pige er.

Uge Sex i 2021 sætter fokus på de kønsidealer, kønsnormer og forventninger til vores køn, der stadig fastholder unge i et mønster, hvor drenge betragtes som seje, når de er har haft mange sexpartnere, mens piger udskammes som billige.

I samarbejde med lærere sætter Sex & Samfund temaet #pladsnok på skoleskemaet med undervisning af eleverne fra 0-10. klasse. Uge Sex 2021 skaber et fundament for, at børn og unge tidligt i deres liv udvikler en forståelse for forskellighed i køn og seksualitet, en øget opmærksomhed på, at børn ikke skal se deres køn som en begrænsning, og at der er #pladsnok til, at alle kan være præcis den, de ønsker!

Tilmeld dig og dine elever her.

SÅDAN BRUGER DU UNDERVISERPORTALEN.DK

Materialer

Find materialer til sundheds- og seksualundervisning, som matcher præcis dine krav til klassetrin, tidsforbrug, fag, emner samt færdigheds- og vidensområder. Du kan søge blandt alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer. Opret dig på Underviserportalen og få adgang til alle materialer.

Indskoling

Materialer til indskoling

Mellemtrin

Materialer til mellemtrin

Udskoling

Materialer til udskoling
 • Der er så ufatteligt meget materiale, og det er virkelig godt – alt sammen. Alt er, som det plejer: veltilrettelagt, engagerende, interaktivt, sjovt og moderne. Det er bare umuligt at omtale det, fordi der er så meget. Der er virkelig noget for enhver smag, så det er værd at håndplukke det, alt efter hvad ens klasse lige er optaget af i øjeblikket. ”Gå så ind og find det. Dowload det. Brug det”.
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2018
 • "Uge Sex har aldrig været flottere... Sex og Samfund har endnu en gang har overgået sig selv. Det er rart som lærer, at der findes et oplysningssted, hvor man trygt kan gå hen og hente de materialer, man har brug for til det enkelte klassetrin og til den enkelte elevgruppe. Materialet er nemt at gå til, og den information, man får, er god og nutidigt og pædagogisk formidlet".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2016
 • "Det er svært ikke at blive stum af beundring over den indsats, som Sex & Samfund har gjort, for at alle kan være med, og alle kan få den seksualundervisning, som de har ret til".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialerne 2015
 • "Vi havde en utrolig spændende og lærerig uge sammen med eleverne...Det er dejligt, at materialet er så konkret at gå til, og eleverne var vilde med de forskellige øvelser".
  UDSKOLINGSLÆRER, ÅRHUS

Tilmelding til Uge Sex

Opret dig og dine elever på Underviserportalen. Så har du adgang til alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer og er en del af Uge Sex 2021. 

Tilmeld dig nu