Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Forløb og øvelser til Sundheds- og seksualundervisning på alle klassetrin
Gratis adgang

Materialer
Så mange er allerede tilmeldt Uge Sex 2022: Elever Lærere
Nyt

UGE SEX MED SAMTYKKE 

Alt for mange børn og unge vokser op med usikkerhed og manglende tryghed omkring kropslige og seksuelle grænser, og for langt de fleste gælder det, at de er ladt alene i at udforske og forstå egne og andres grænser.

Derfor ringer det i februar 2022 ind til Uge Sex med samtykke.

→  I denne korte film svarer Mirna og Yasmin, undervisere i Sex & Samfund, på spørgsmål, som elever ofte stiller i seksualundervisningen om grænser og samtykke.

Samtykke starter med samtalen om, hvad der føles rart, og hvad der ikke føles rart. Det handler om, hvordan det føles, når ens bedste ven trækker bukserne af en for sjov, og om hvordan man kan mærke, om legen i frikvarteret er sjov at være med til. Det handler om, hvordan man flirter, hvordan man kan tage imod afslag, og hvordan man kan tjekke ind med hinanden. I venskaber, i flirt og til fest. 

Men at sige fra, når man oplever noget eller udsættes for noget, som ikke føles rart, kan være svært. At afkode andres grænser kan være svært. Derfor sætter Sex & Samfund i samarbejde med lærerne fokus på samtykke i Uge Sex 2022 med nye undervisningsmaterialer og undervisning af eleverne fra 0-10. klasse.

Læs mere om Uge Sex 2022 her

SÅDAN BRUGER DU UNDERVISERPORTALEN.DK

Materialer

Find materialer til sundheds- og seksualundervisning, som matcher præcis dine krav til klassetrin, tidsforbrug, fag, emner samt færdigheds- og vidensområder. Du kan søge blandt alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer. Opret dig på Underviserportalen og få adgang til alle materialer.

Indskoling

Materialer til indskoling

Mellemtrin

Materialer til mellemtrin

Udskoling

Materialer til udskoling
 • Der er så ufatteligt meget materiale, og det er virkelig godt – alt sammen. Alt er, som det plejer: veltilrettelagt, engagerende, interaktivt, sjovt og moderne. Det er bare umuligt at omtale det, fordi der er så meget. Der er virkelig noget for enhver smag, så det er værd at håndplukke det, alt efter hvad ens klasse lige er optaget af i øjeblikket. ”Gå så ind og find det. Dowload det. Brug det”.
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2018
 • "Uge Sex har aldrig været flottere... Sex og Samfund har endnu en gang har overgået sig selv. Det er rart som lærer, at der findes et oplysningssted, hvor man trygt kan gå hen og hente de materialer, man har brug for til det enkelte klassetrin og til den enkelte elevgruppe. Materialet er nemt at gå til, og den information, man får, er god og nutidigt og pædagogisk formidlet".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2016
 • "Det er svært ikke at blive stum af beundring over den indsats, som Sex & Samfund har gjort, for at alle kan være med, og alle kan få den seksualundervisning, som de har ret til".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialerne 2015
 • "Vi havde en utrolig spændende og lærerig uge sammen med eleverne...Det er dejligt, at materialet er så konkret at gå til, og eleverne var vilde med de forskellige øvelser".
  UDSKOLINGSLÆRER, ÅRHUS

Tilmelding til Uge Sex

Opret dig og dine elever på Underviserportalen. Så har du adgang til alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer og er en del af Uge Sex 2021. 

Tilmeld dig nu