Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig

55 Tværfaglige undervisningsforløb
322 Øvelser opfylder fælles mål
Gratis adgang

Materialer

Aktuel sag om ulovlig billeddeling: Sæt fokus på billeddeling i undervisning og forældresamarbejde

15. januar blev mere end 1000 unge sigtet for at have delt pornografisk materiale. Sagen viser, at undervisning med et specifikt fokus på digitale omgangsformer i forhold til køn, krop og seksualitet er vigtigere end nogensinde.

Brug sagen i din undervisning til at sætte fokus på billeddeling uden samtykke og de muligheder og udfordringer, der knytter sig til børn og unges liv på nettet. Find relevante film og forløb til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Inddrag forældrene: På vores nye Skole/hjem sektion finder du bl.a. infobrev til Forældreintra med information om den aktuelle sag, lovgivningen og gode råd til, hvordan man snakker med sit barn om billeddeling og brugen af sociale medier.

Introduktion til at finde forløb og øvelser

Materialer

Find materialer til sundheds- og seksualundervisning, som matcher præcis dine krav til klassetrin, tidsforbrug, fag, emner samt færdigheds- og vidensområder. Du kan søge blandt alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer fra 2013 og frem til i dag. Opret dig på Underviserportalen og få adgang til alle materialer.

Indskoling

Materiale indskoling

Mellemtrin

Materiale mellemtrin

Udskoling

Materiale udskoling
 • Der er så ufatteligt meget materiale, og det er virkelig godt – alt sammen. Alt er, som det plejer: veltilrettelagt, engagerende, interaktivt, sjovt og moderne. Det er bare umuligt at omtale det, fordi der er så meget. Der er virkelig noget for enhver smag, så det er værd at håndplukke det, alt efter hvad ens klasse lige er optaget af i øjeblikket. ”Gå så ind og find det. Dowload det. Brug det”.
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2018
 • "Uge Sex har aldrig været flottere... Sex og Samfund har endnu en gang har overgået sig selv. Det er rart som lærer, at der findes et oplysningssted, hvor man trygt kan gå hen og hente de materialer, man har brug for til det enkelte klassetrin og til den enkelte elevgruppe. Materialet er nemt at gå til, og den information, man får, er god og nutidigt og pædagogisk formidlet".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialer og Underviserportal.dk, 2016
 • "Det er svært ikke at blive stum af beundring over den indsats, som Sex & Samfund har gjort, for at alle kan være med, og alle kan få den seksualundervisning, som de har ret til".
  Fra Folkeskolens anmeldelse af Uge Sex materialerne 2015
 • "Vi havde en utrolig spændende og lærerig uge sammen med eleverne...Det er dejligt, at materialet er så konkret at gå til, og eleverne var vilde med de forskellige øvelser".
  UDSKOLINGSLÆRER, ÅRHUS

Tilmelding til Uge Sex

Opret dig og dine elever på Underviserportalen. Så har du adgang til alle Sex & Samfunds undervisningsmaterialer, og er en del af Uge Sex 2018. 

Tilmeld dig nu