Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Sæt fokus på billeddeling og online rettigheder i undervisning og forældresamarbejde

Den 15. januar blev 1004 unge sigtet af politiet for at have delt pornografisk materiale af en dreng og en pige på 15 år. Den aktuelle sag om ulovlig billeddeling og grænseoverskridelser på nettet viser, at seksualundervisning med et specifikt fokus på digitale omgangsformer i forhold til køn, krop og seksualitet er vigtigere end nogensinde.

Sex & Samfund opfordrer lærere til:

  • At bruge den aktuelle sag i undervisningen til at sætte fokus på billedeling uden samtykke og de muligheder og udfordringer, der knytter sig til børn og unges liv på nettet. Forstå sagen på 2 minutter.
  • Løbende at integrere digitale omgangsformer i forhold til køn, krop og seksualitet i undervisningsforløb i skolens skemalagte fag.
  • At indsatsen starter allerede i de små klasser og fokuserer både på de positive aspekter og muligheder ved sociale medier, og styrker elevernes viden om etik og lovgivningen i forhold til billeddeling og kommunikation på sociale medier. Forstå lovgivningen på 2 minutter.

Forløb og film til undervisning i billeddeling og online rettigheder

I boksene til højre kan du se en oversigt over relevante undervisningsforløb og film til indskoling, mellemtrin og udskoling.

Sæt fokus på billeddeling og online rettigheder i forældresamarbejdet

Hvordan taler man med sit barn om den aktuelle sag og brugen af sociale medier? På vores nye Skole/hjem sektion finder du gode råd til forældre, og film du kan bruge som diskussionsoplæg til forældremøder. Du finder også et forældrebrev med info om sagen, lovgivningen og gode råd til, hvordan man snakker med sine børn om sagen og billeddeling, som du kan bruge til at dele på Forældreintra.

Anonym rådgivning til børn og unge

Er der børn og unge blandt dine elever, som er berørt af sagen, har spørgsmål eller brug for anonym rådgivning? Vores rådgivere på Sexlinien for Unge (til de15-25 årirge) og Privatsnak.dk (til de 10-15 årige) sidder klar til at hjælpe. Alle rådgivere har fået en briefing om sagen, så de er parate til at rådgive berørte børn og unge.