Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

CPH:DOX I DIN UNDERVISNING OM KØN, KROP OG SEKSUALITET

Mange lærere bruger film i undervisningen, fordi film kan belyse og nuancere emner, som ellers kan være svære at gå til – find inspiration til, hvordan du kan bruge film i din undervisning i emner som køn, krop og seksualitet. 

Dette års CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival) byder på en bred skare af film og events, der i år alt sammen kan findes online.

Sex & Samfund har spurgt CPH:DOX nye Ungdomsredaktion om anbefalinger til film og events, der kan skabe afsæt for spændende og vigtige samtaler i klassen om fx køn, krop, sex, seksualitet, grænser og identitet. De anbefaler filmen "Gabi, Between Ages 8 to 13" og en efterfølgende live samtale: 

Filmen handler om at være barn og ikke passe ind i den binære kønsopfattelse eller heteroseksuelle forventning, og hvilke udfordringer og muligheder der følger med. Vi præsenterer input og refleksioner fra folkeskoleelever på Gabis alder, der alle har set filmen, mens et panel af LGBT+ aktivister og kunstnere taler sammen og tager imod spørgsmål fra publikum på højskolen og hjemme bag skærmene.

Se mere om filmen og eventet her.

CPH:DOX begynder den 21. april og fortsætter til den 12. maj. Du kan se filmen "Gabi, Between Ages 8 to 13" indtil den 5. maj. 

I UNDERVISNINGEN

Hvis du i forbindelse med CPH:DOX vil arbejde videre med temaer fra filmene i din undervisning, anbefaler vi Sex & Samfunds undervisningsforløb om rettigheder, normer og køn. I boksen til højre kan du vælge det forløb, der passer til dine elever.