Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Normer om køn

  • Antal øvelser 6
  • Fag / Emne Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Understøttende undervisning, Dansk, Billedkunst, Historie, Elevernes alsidige udvikling
  • Målgruppe 0., 1., 2., 3. klasse

Beskrivelse af forløbet

Dette forløb handler om køn og normer om køn. Formålet med forløbet er at udvikle elevernes viden om forskellighed og mangfoldighed i forhold til krop og køn.

Forløbet om køn har fokus på at bryde med stereotype opfattelser og vise, at børn kan være forskellige uanset køn. Hensigten med opgaverne er at skabe plads til forskellighed på tværs af køn i klassefællesskabet. 

Opgaverne i forløbet kan sammensættes til et samlet undervisningsforløb, eller der kan udvælges en eller flere øvelser, der anvendes som selvstændige øvelser eller i kombination med øvelser fra de øvrige undervisningsforløb til indskolingen.

I øvelserne er der angivet hvilket klassetrin, de enkelte øvelser er udviklet til. Disse angivelser er vejledende. Det er op til den enkelte underviser at vurdere, hvorvidt øvelsen passer til ens konkrete klasse, eller der er behov for tilpasninger.

Verdensmål
Når du underviser i undervisningsmaterialer fra Sex & Samfund, bidrager du samtidig til at opnå FN’s verdensmål om at sikre global, bæredygtig udvikling. Dette materiale er især med til at opfylde Mål 5: Ligestilling mellem kønnene. Læs mere om, hvordan undervisning i køn, krop og grænser er med til at opfylde verdensmålene ved at trykke her.

Øvelser i forløbet

Til materialeoversigt