Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Aktuelt

Her på siden finder du aktuelle historier om emner relevante for undervisning i sundhed og seksualitet. 

5 apr. 2016
Unges digitale omgangsformer

De seneste ugers debatter om unges grænseoverskridelser på nettet viser, at der er stort behov for at skabe dialog med unge om, hvordan seksualitet, køn, krop og lyst udspiller sig på sociale medier som Instagram, Facebook og Snapchat

1 feb. 2016
Dialog i det multietniske klasserum

Nye undervisningsmaterialer om seksualitet, køn, krop og kærlighed, der er målrettet klasser med høj andel af nydanske unge, sætter fokus på at udfordre sociale normer og forebygge social kontrol i unges liv

6 jan. 2016
Mere end hver tiende folketingspolitiker skal ud og opleve Uge Sex 2016

Sex & Samfunds årlige undervisningskampagne Uge Sex står for døren. I år bliver det med rekord stor deltagelse af politikere. Foreløbig har 23 folketingspolitikere og to københavnske borgmestre takket ja til at være med.

7 sep. 2015
Usikker sex: 20-24 årige tager flere chancer end 15-19 årige

Sex & Samfund har spurgt unge om sikker sex. Svarene peger på, at det nationale forebyggelsesarbejde bør styrke unges fokus på at passe på hinanden.

16 jun. 2015
Sex & Samfund støtter erhvervsuddannelser med ny undervisningsopgave

De helt unge på landets erhvervsuddannelser skal fra næste år arbejde med seksuel sundhed, prævention, krop, køn og identitet i et nyt fag.

14 jan. 2015
Unge vil have forældre og venner på banen for at forebygge mistrivsel

Unge peger i en Uge Sex-undersøgelse på forældre og venner som helt afgørende, når det handler om at tage hånd om de børn og unge, der mistrives. Det er dybt bekymrende resultater, der kræver en målrettet indsats fra også skolens side, siger Sex & Samfund.

26 okt. 2014
Danskernes faldende frugtbarhed flytter ind i seksualundervisningen

Sådan får du børn! Sex & Samfund supplerer seksualundervisningens hidtidige fokus på 'uønsket graviditet og abort' med fokus på også graviditet og frugtbarhed.