Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Uge Sex i grundskolen

Uge Sex tilbyder gratis forløb og aktiviteter til sundheds- og seksualundervisning i grundskolen. Med afsæt i kompetence- og læringsmål sætter vi hvert år fokus på et særligt tema. Her på portalen finder du forløb, som matcher dine krav til klassetrin, tidsforbrug, fag, emner samt færdigheds- og vidensområder. 

Det får du som tilmeldt

  • Adgang til lettilgængelige og alderssvarende undervisningsmaterialer, du kan bruge året rundt
  • Materialer og undervisningssites målrettet hhv. 0-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9. klasse
  • Nyhedsbreve med inspiration til undervisningen og information om kampagnen

Følg Uge Sex på Facebook og få inspiration til sundheds- og seksualundervisning. 

Hvorfor Uge Sex? Eleverne fortæller

Materialerne

Uge Sex materialerne består af varierende forløb, der kan indgå i kortere eller længere læringsforløb på tværs af skolens fag. På den måde kan du selv tilpasse materialerne til din undervisning. Alle materialer tager udgangspunkt i Fælles Mål for det obligatoriske emne Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

UGE SEX ØGER TRIVSLEN

Forløb og øvelser kan bruges til at støtte op om elevernes læring, sundhed og trivsel. En rapport fra DPU foreslår, at Sex & Samfunds måde at arbejde med sundhed og trivsel i Uge Sex, spiller en afgørende rolle, når det handler om at give børn og unge redskaber til at skabe gode og respektfulde relationer til hinanden som klassekammerater, venner og kærester. 

Læs mere

Vejledning til seksualundervisning

Uge Sex er en god mulighed for at arbejde i dybden i en hel uge, men det er vigtigt at seksualundervisning foregår på tværs af forskellige fag året rundt. I Sex & Samfunds vejledning findes anbefalinger og hjælp til, hvordan forskellige aktører i grundskolen kan sikre eleverne en systematisk seksualundervisning fra 0.-9. klasse. Vejledningen er revideret og nyudgivet i 2020.

Tryk på billedet til venstre for at downloade vejledningen.

"Vi havde en utrolig spændende og lærerig uge sammen med eleverne...Det er dejligt, at materialet er så konkret at gå til, og eleverne var vilde med de forskellige øvelser"
Udskolingslærer, Århus