Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Sex

  • Antal opgaver 6
  • Fag Bioteknologi, Samfund og sundhed (GF 1), Biologi, Samfundsfag, Dansk, Naturfag
  • Målgruppe EUD, EUX

Beskrivelse af temaet

Temaet handler om de mange udtryk sex kan have og belyser sex fra forskellige vinkler. Øvelserne lægger op til, at eleverne reflekterer over, hvad sex er og ikke er og får indblik i, at sex kan være noget forskelligt for forskellige mennesker.

I temaet er der blandt andet øvelser, hvor eleverne skal forholde sig kritisk til normer og egne forestillinger om emner som sexarbejde og at se porno. I kan også arbejde med, hvordan det gode sexliv kan se ud eller med de seksuelle rettigheder, som eleverne skal bringe i spil for at rådgive unge i virkelige cases, der kommer fra brevkassespørgsmål til Sex & Samfunds rådgivningsside Sexlinien.

Når man skal arbejde med temaet sex, kan man med fordel indlede med at tale om seksuelle rettigheder. Det kan man fx gøre ved at lave øvelsen ”De seksuelle rettigheder", som også er tilgængelig på Underviserportal.dk.

Verdensmål
Når du underviser i undervisningsmaterialer fra Sex & Samfund, bidrager du samtidig til at opnå FN’s verdensmål om at sikre global, bæredygtig udvikling. Dette materiale er især med til at opfylde Mål 3: Sundhed og trivsel. Læs mere om, hvordan undervisning i køn, krop og grænser er med til at opfylde verdensmålene ved at trykke her.

Opgaver i temaet

Til materialeoversigt