Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Undervis i sikker sex i efteråret

Klamydiaforekomsten blandt unge er rekordhøj. Samtidig er der kun ganske sparsom seksualundervisning på ungdomsuddannelserne. Som underviser er dit engagement i at undervise i seksuel sundhed derfor vigtig for at styrke unges seksuelle sundhed. 

Sikker sex og prævention er blot få ud af mange emner, som undervisning i køn, krop og grænser indebærer. Alligevel kan det ind i mellem blive overset. Måske fordi man regner med, at eleverne har haft om præventionsformer i sundheds- og seksualundervisning i grundskolen og finder supplerende svar på spørgsmål og dilemmaer, de løbende støder på, ved at tale med hinanden, deres læge eller søge på nettet. Måske fordi man ikke ved, hvilket fag eller hvornår undervisningen vil passe ind, og hvordan den ville skulle foregå og tilrettelægges.

Sex & Samfund tilbyder her inspiration til, hvordan du kan sikre, at elever på din ungdomsuddannelse får tidssvarende og aktuel oplysning om sikker sex.

Tilmeld din skole 'Sikker Sex 2020'

Sex & Samfund har udviklet Sikker Sex 2020-indsatsen målrettet unge. Landets kommuner og ungdomsuddannelser inviteres til at deltage i indsatsen, og vi håber, at du som underviser vil sørge for, at din uddannelsesinstitution tilmelder sig indsatsen og markerer den via lærer- og/eller elevstyrede aktiviteter. Til dette kan man tilkøbe kondomer, plakater og meget mere på vores webshop.   

Vi tilbyder en række øvelser, som lader dig arbejde både med elevernes vidensniveau og med deres holdninger til sikker sex og prævention. Du finder disse øvelser her. Sikker Sex 2020 indsatsen kan med fordel også bruges til at sætte fokus på andre aspekter, som du observerer blandt eleverne, fx kropspositivisme, grænsesætning eller diskrimination. Her på Underviseportalen kan du finde materialer om de emner, der måtte dukke op. 

Live QA-session 

Sex & Samfund tilbyder en skræddersyet online Q&A-session til dine elever, baseret på deres egne, anonyme spørgsmål og vores svar på dem. Dette giver dine elever (og dig) et unikt indblik i deres viden om og holdninger til prævention og sikker sex. Og jo - vi svarer selvfølgelig også på alle deres andre spørgsmål om køn, krop og seksualitet - temaer som vi ved fylder kolossalt i elevernes liv.

Q&A-sessionen er struktureret ud fra jeres elevers egne spørgsmål - jo flere jo bedre. Alle spørgsmål anonymiseres før brug og slettes efter brug. Vores professionelle undervisere udvikler på basis af disse et skræddersyet online oplæg, som vi har optaget på forhånd og sender til jer. Oplægget giver svar på lige netop det, de unge på DIN uddannelsesinstitution er optagede af og vil med sikkerhed lægge op til refleksion.

Tilmeld og læs mere her

Undervisningsmaterialer

Hvis du vil arbejde mere med prævention eller flere aspekter af seksuel sundhed, kan du her på Underviserportalen finde undervisningsmaterialer målrettet de enkelte ungdomsuddannelser. Herunder finder du links til materialerne målrettet dine elever. 

Relaterede historier