Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Færre unge smittes med klamydia, men tallet er stadig højt

Der er stadig brug for fokus på sikker sex og forebyggelse mod sexsygdomme blandt unge.

Færre unge får klamydia, men tallet er stadig højt. Sådan lyder meldingen fra Sundhedsstyrelsen på baggrund af en helt ny undersøgelse. Siden 2016 er der sket et lille fald i antallet af personer der er testet positive for klamydia. I 2017 er 32.737 diagnosticerede med klamydia, mens tallet året forinden lå på 34.134.

”Det er selvfølgelig positivt, at tallene er faldet en smule, men det overordnede billede er stadig, at der har været en stigning i antallet af diagnosticerede over de seneste par år,” fortæller fuldmægtig Cecilie Olivia Andersen fra Sundhedsstyrelsen.

Kun Med Kondom 2018

Derfor sætter Sex & Samfund sammen med Sundhedsstyrelsen igen i år fokus på sikker sex og brugen af kondom med årets Kun Med Kondom-kampagne. Ca. 70 % af dem der er testet positive for klamydia er under 25 år. Derfor er der ekstra fokus på at få de unge til at forstå vigtigheden af at passe på sig selv og hinanden gennem brugen af prævention.

Sæt fokus på prævention og marker Verdens Præventionsdag

Sæt fokus på prævention i undervisningen, og vær med til at markere Verdens Præventionsdag d. 26. september. 

Sex & Samfund har udviklet en række konkrete aktiviteter, der kan bruges til at sætte fokus på prævention og sygdomforebyggelse. Se for eksempel:

Biologi på STX og HF:  Klamydiahjemmetest som sygdomsforebyggelse

Erhvervsuddannelser: Hvorfor bruger unge ikke prævention?

Du kan også søge på 'prævention' på underviserportal.dk/ungdom