Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Seksuel sundhed

  • Antal opgaver 5
  • Fag Identitet og medborgerskab, Omsorg og sundhed, Samfundsfag
  • Målgruppe EGU, AGU, PGU

Beskrivelse af temaet

Mange unge har deres seksuelle debut, når de er startet på en ungdomsuddannelse. Og de fleste unge ved, at det er vigtigt at beskytte sig mod sexsygdomme og uønsket graviditet, men alligevel er der stadig mange, der bliver smittet med klamydia.

I dette tema er der opgaver, hvor eleverne tilegner sig viden om seksuelt overførte sygdomme og forskellige former for prævention. Der er også opgaver, der adresserer, hvorfor der er mange, der ikke bruger prævention, og som giver eleverne mulighed for at tale om, hvordan man kan sikre, at flere unge beskytter sig mod sexsygdomme.

Opgaverne kan bruges som et samlet forløb eller som enkeltstående opgaver i sammenhæng med andre undervisningsmaterialer.

Verdensmål
Når du underviser i undervisningsmaterialer fra Sex & Samfund, bidrager du samtidig til at opnå FN’s verdensmål om at sikre global, bæredygtig udvikling. Dette materiale er især med til at opfylde Mål 3: Sundhed og trivsel. Læs mere om, hvordan undervisning i køn, krop og grænser er med til at opfylde verdensmålene ved at trykke her.

Opgaver i temaet

Til materialeoversigt