Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

Sæt fokus på normer for køn, krop og seksualitet i Prideweek

Ord som bøsse, lebbe eller trans anvendes stadig alt for ofte som skældsord, og dem som bruger dem, tænker ikke over, at de rammer og fordømmer LGBTI+ personer.

Derfor er det vigtigt at sætte spot på sprogets betydning for inklusion og eksklusion, og fremme en ikke-diskriminerende omgangsform på landets ungdomsuddannelser.

”Det er vigtigt at arbejde med normer for køn, krop og seksualitet på ungdomsuddannelserne, fordi normerne ofte er usynlige, og det er i undervisningen at vi kan få øje på dem og diskutere, hvilke konsekvenser de har for os, og hvordan vi kan være med til at forandre dem.”
                                      Katrine Andersen, pædagogisk projektleder i Sex & Samfund

Trivslen for LGBTI+-unge er stadig langt dårligere end for andre unge i Danmark og det sprog, vi bruger kan have stor betydning for om en ung føler sig som en del af fællesskabet på en ungdomsuddannelse.

Derfor har Sex & Samfund lanceret kampagnen #KillYourNorms, for at tydeliggøre hvor vigtigt det er, at være bevidst om hvordan vi taler med og om hinanden. Ord som bøsse, lebbe, homo og trans skal ikke bruges nedsættende, heller ikke for sjov.

Sex & Samfund har en lang række undervisningsmaterialer, som via en normkritisk og dialogbaseret tilgang, åbner op for at tale om mangfoldighed og normer, og hvordan vi alle kan blive bedre til at være mere bevidste om hvordan vi bruger sproget.