Underviserportal

Ungdomsuddannelser Portal for undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

SÆT FOKUS PÅ BILLEDDELING OG ONLINE RETTIGHEDER I UNDERVISNINGEN

Den 15. januar blev 1004 unge sigtet af politiet for at have delt pornografisk materiale af en dreng og en pige på 15 år. Den aktuelle sag om ulovlig billeddeling og grænseoverskridelser på nettet viser, at undervisning i digitale omgangsformer i forhold til køn, krop og seksualitet er vigtigere end nogensinde.

Sex & Samfund opfordrer lærere til:

  • At bruge den aktuelle sag i undervisningen til at sætte fokus på billedeling uden samtykke og de muligheder og udfordringer, der knytter sig til unges liv på nettet. 
  • Løbende at integrere digitale omgangsformer i forhold til køn, krop og seksualitet i undervisningsforløb i skolens skemalagte fag.
  • At indsatsen fokuserer både på de positive aspekter og muligheder ved sociale medier, og styrker elevernes viden om etik og lovgivningen i forhold til billeddeling og kommunikation på sociale medier.

Forløb til undervisning i billeddeling, digital dannelse og online rettigheder

I boksene til højre kan du se en oversigt over relevante undervisningsforløb til gymnasier, erhvervsuddannelser og produktionsskoler. Herunder også et katalog målrettet gymnasieledelser, - lærere og -fagpersoner med inspiration til, hvordan man kan sætte ind over for digitale konflikter - både før de opstår, og når de er opstået.

Til dialogen med forældre - Sådan taler du med dit barn om billedeling og sociale medier

På vores forældresite kan forældre finde gode råd til, hvordan man taler med sit barn om den aktuelle sag og brugen af sociale medier. Forældre kan få styr på lovgivningen, og fx finde svar på, hvordan man kan få slettet et billede, som allerede er delt. 

Anonym rådgivning til unge

Er der nogen blandt dine elever, som er berørt af sagen, har spørgsmål eller brug for anonym rådgivning? Vores rådgivere på Sexlinien for Unge sidder klar til at hjælpe. Alle rådgivere har fået en briefing om sagen, så de er parate til at rådgive berørte unge.