Underviserportal

Ungdomsuddannelser Undervisning i køn, krop og seksualitet
Log ind / Opret dig Gemte

cph:dox i din undervisning om køn, krop og seksualitet

Mange undervisere bruger film i undervisningen, fordi film kan belyse og nuancere emner og perspektiver, som ellers kan være svære at gå til – find inspiration til, hvordan du kan bruge film i din undervisning i emner som køn, krop og seksualitet. 

Dette års CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival) byder på en bred skare af film og events, der i år alt sammen kan findes online.

Sex & Samfund har spurgt CPH:DOX nye Ungdomsredaktion om anbefalinger til film og events, der kan skabe afsæt for spændende og vigtige samtaler i klassen om fx køn, krop, sex, seksualitet, grænser og identitet. De anbefaler filmen "The Case You" og en live samtale om blandt andet #metoo: 

Vi tager pulsen på en af tidens vigtigste debatter i en samtale om #metoo og grænseoverskridende adfærd i kulturbranchen i Danmark. Tag med til Roskilde Festival Højskole og en (online) live samtale med eksperter, aktivister og folk fra branchen.

Se mere om filmen og eventet her.

Ungdomsredaktionen anbefaler også filmen "Gabi, Between Ages 8 to 13" og en efterfølgende live samtale: 

Filmen handler om at være barn og ikke passe ind i den binære kønsopfattelse eller heteroseksuelle forventning, og hvilke udfordringer og muligheder der følger med. Vi præsenterer input og refleksioner fra folkeskoleelever på Gabis alder, der alle har set filmen, mens et panel af LGBT+ aktivister og kunstnere taler sammen og tager imod spørgsmål fra publikum på højskolen og hjemme bag skærmene.

Se mere om filmen og eventet her.

I undervisningen

Hvis du vil arbejde mere med emnerne køn, #metoo og samtykke, kan du gå på opdagelse i temaerne "Grænser" og "Køn" til de forskellige ungdomsuddannelser. Vælg den ungdomsuddannelse, du underviser på, i boksen til højre og se øvelserne i temaet. 

Til arbejdet med filmen "The Case You" eller online eventet herover, anbefaler Sex & Samfund fx øvelserne Samtykke og sex og Samtykke i hverdagen. Find dem i temaet "Grænser". 

CPH:DOX begynder den 21. april og fortsætter til den 12. maj. Du kan se filmen "The Case You" indtil den 5. maj.