Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

ÅRETS TEMA: KROP, MYTER OG MISFORSTÅELSER

Uge Sex i grundskolen

Børn og unge vil vide mere! Man kan undervise i mange forskellige emner i seksualundervisningen, men i Uge Sex 2023 sætter Sex & Samfund fokus på det, man kan kalde den klassiske del af seksualundervisningen: Hvor kommer babyer fra? Findes der en jomfruhinde? Og kan man få klamydia gennem oralsex?

Vi anbefaler, at man, afhængigt af klassetrin, arbejder med emner som krop, pubertet, sex og prævention.

Læs mere om kampagnen her og find inspiration til din undervisning for hhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen på siderne her. 

NY RAPPORT OM UNGES VIDEN

I forbindelse med Uge Sex 2023 har Sex & Samfund udgivet en rapport om unges viden om krop, seksualitet, sex, prævention og sexsygdomme samt deres oplevelser med og holdninger til seksualundervisning.

Rapporten bygger på en undersøgelse, der viser, at der blandt unge er udbredte myter og misforståelser om sex, prævention og sexsygdomme, og at størstedelen af de unge adspurgte gerne ville have haft mere seksualundervisning i grundskolen. 

FIND INSPIRATION TIL UGE SEX 2023 HER

På Underviserportal.dk kan du allerede nu finde undervisningsmaterialer til årets tema og inspiration til, hvordan du kan arbejde med samtykke ved at vælge et trin herunder.

TRYK HER FOR AT TILMELDE DIG

UGE SEX 2023

Hvis du tilmelder dig Uge Sex 2023, får du besked på mail, når vi udgiver nyt materiale op til Uge Sex 2023.

RELEVANTE LINKS

SSFKOMPAS.DK

Her får du hjælp til din undervisning i sundhed- og seksualundervisning og familiekundskab. SSF-kompasset giver dig både adgang til læremidler og kompetenceløft til faglig udvikling.

SSF-KOMPASSET

LIGELYST.DK

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) har udgivet en materialepakke til årest Uge Sex. På linket nedenfor kan du også finde en quiz, der sætter gang i refleksioner og samtaler om krop, køn, seksualitet og prævention.

LigeLyst.dk er SUMH's platform og læringsunivers om seksualitet og handicap.

Læs mere her

MUSEET KØN

Museet Køns undervisningsforløb, SEX, handler om samfundets og unges forhold til køn, seksualitet og seksuelle praksisser i et fortids-, nutids- og fremtidsperspektiv ud fra elevernes livsverden.

MUSEET KØN

NATIONALMUSEET

I Nationalmuseets podcastserie, "Sexhundredetallet"’ undersøger journalist Louise Lindblad, hvordan hendes generations forhold til sex, seksualitet og skam er blevet formet til, hvad det er i dag.

Hør PODCAST her