Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Til forældremødet

Her kan du finde inspiration til, hvordan man kan have en dialog om krop, grænser, sprog og trivsel til forældremødet. Du kan også finde tre film, der kan bruges som korte oplæg til dialog om emner som ensomhed, sociale medier og sprog på forældremødet. 

Tal om ensomhed

Her fortæller børn om, hvordan ensomhed kan opstå og kommer med en række bud på, hvordan man hjælpe en klassekammerat, der er ensom.

Tal om sociale medier

I filmen fortæller børn blandt andet om, hvad de bruger de sociale medier til. Forældre kommer med eksempler på, hvordan de prøver at støtte deres trivsel på sociale medier.

Tal om sprogbrug

Her taler børn og forældre om, hvad det vil sige at have en god tone – og hvorfor det er vigtigt at have en god tone. Forældrene kommer med forslag til, hvordan man kan tale med sine børn om sprogbrug.

Inspirationsøvelser til dialog

Trivsel

Denne aktivitet handler om trivsel i klassen og på skolen. Den består af otte spørgsmål/overvejelser, der på et forældremøde kan lægge op til refleksion og dialog om ansvaret for klassens trivsel, og hvordan forældrene kan samarbejde med hinanden og med skolen om at styrke trivslen i klassen. 

Øvelsen er for alle klassetrin.

Sprog og trivsel

I denne aktivitet sættes der fokus på sprog og trivsel i klassen og på skolen. Den kan bruges i forbindelse med et forældremøde om det pædagogiske arbejde med trivsel på skolen. Øvelsen kan bruges til at skabe dialog om, hvordan man som forældre kan støtte op om arbejdet med at fremme god tone i klassen og på skolen. 

Øvelsen er for alle klassetrin.

Online trivsel

Denne aktivitet sætter fokus på online trivsel og indeholder en række dilemmakort, der præsenterer forskellige situationer, man kan opleve som forælder. Den kan bruges i forbindelse med et forældremøde, hvor forældrene i mindre grupper taler om dilemmaerne sammen og i øvrigt tale om, hvordan man som forælder kan støtte op om skolens arbejde med online trivsel.  

Øvelsen er målrettet 3.-4. klasse.

Krop, grænser og relationer

Aktiviteten handler om krop, grænser og relationer og præsenterer en række dilemmaer, man kan opleve som forælder. Den kan bruges i forbindelse med et forældremøde, hvor forældrene i mindre grupper taler om dilemmaerne sammen og i øvrigt tale om, hvordan man som forælder kan støtte op om skolens trivselsfremmende arbejde.  

Øvelsen er målrettet 6.-7. klasse.

Dilemmaspil om kropsidealer og mangfoldighed

Sex & Samfund har udviklet et dilemmaspil, som kan bruges til at facilitere en dialog blandt forældre om kropsidealer, perfekthedskultur og mangfoldighed. Dilemmaspillet er udviklet til de tre trin i grundskolen.

For indskoling

For mellemtrin

For udskoling