Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Reproduktion

  • Antal øvelser 3
  • Fag / Emne Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Natur/teknologi, Dansk, Billedkunst
  • Målgruppe 0., 1., 2., 3. klasse

Beskrivelse af forløbet

Dette forløb handler om reproduktion. I forløbet sættes fokus på basal viden om reproduktion og hvordan man kan få børn på forskellige måder. 

Familier er mangfoldige og børn kommer ind i deres familier på forskellige måder. Øvelserne i forløbet lægger op til samtaler om mangfoldighed i reproduktion og familieliv.

Øvelserne i forløbet kan bruges enkeltvise eller som en del af et samlet forløb om reproduktion. Det er desuden oplagt at supplere forløbet om reproduktion med forløbet om familier. 

I øvelserne er der angivet, hvilket klassetrin de enkelte øvelser er udviklet til. Disse angivelser er vejledende. Det er op til den enkelte underviser at vurdere, hvorvidt øvelsen passer til ens konkrete klasse, eller om der er behov for tilpasninger.

Verdensmål
Når du underviser i undervisningsmaterialer fra Sex & Samfund, bidrager du samtidig til at opnå FN’s verdensmål om at sikre global, bæredygtig udvikling. Dette materiale er især med til at opfylde Mål 3: Sundhed og trivsel. Læs mere om, hvordan undervisning i køn, krop og grænser er med til at opfylde verdensmålene ved at trykke her.

Øvelser i forløbet

Til materialeoversigt