Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Hygiejne

  • Antal øvelser 2
  • Fag / Emne Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Idræt
  • Målgruppe 4., 5., 6., 7., 8., 9. klasse, Elever i komplicerede læringssituationer

Beskrivelse af forløbet

Dette undervisningsmateriale er målrettet børn og unge i komplicerede læringssituationer. Der kan være mange grunde til, at elever er i komplicerede læringssituationer og måden, hvorpå det kommer til udtryk, kan variere. Derfor findes der ikke et entydig svar på, hvordan man laver relevant seksualundervisning i en specialpædagogisk praksis. Det er derfor op til den enkelte underviser, at tilpasse materialet til sin elevgruppe og vælge hvilket indhold, der er relevant for hvilke elever. Dette materiale egner sig særligt til elever, som trives med øvelser, der er mere visuelle, mere konkrete og mere faktuelt orienterede.
Flere af øvelserne i dette forløb giver også mulighed for at undervisningsdifferentiere organisationsformerne, så elevernes forskelligheder og individuelle læringsstil tilgodeses. Det betyder, at man som underviser kan vurdere, om eleverne vil få mest ud af øvelsen ved at lave den med hele klassen, i mindre grupper eller individuelt.

Forløbet her handler om hygiejne: hvad det vil sige at pleje en krop, så den holdes ren og rask og eventuelt at give den et bestemt udseende. Øvelserne består af film, billeder og illustrationer og lægge op til refleksion og dialog om, hvordan man konkret har en god hygiejne og også lidt om, hvordan normer for fx. køn har en betydning for, hvordan folk plejer deres kroppe.

Øvelser i forløbet

Til materialeoversigt