Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Undervis i sociale medier på Trivselsdagen 2020

Skal du undervise børn og unge på Trivselsdagen 1. marts 2020, og mangler du inspiration til temaer?

Sex & Samfund anbefaler, at man bruger Trivselsdagen 2020 som afsæt til at arbejde med sociale medier og de dilemmaer, der kan opstå online. Sociale medier og livet på nettet er en uomgåelig del af børn og unges hverdag og spiller derfor en afgørende rolle i deres trivsel.

Derfor er det vigtigt, at man som fagperson kan være med til at løfte opgaven med at snakke om både fordelene og ulemperne ved brugen af sociale medier og generel færden på nettet. Nye udfordringer og problematikker kan opstå løbende for eleverne gennem deres skolegang, og det er derfor et relevant emne at vende tilbage til, hvis man ønsker at styrke deres trivsel.  

Synes du også, at det er vigtigt at arbejde med emner som billeddeling, digital mobning, privatindstillinger på sociale medier, rettigheder og lovgivning online, normer og kropsidealer i billeder og meget mere, så gå til www.underviserportalen.dk og find inspiration. Her finder du undervisningsmateriale udarbejdet af Sex & Samfund til både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen inklusiv materiale rettet til elever med særlige behov på mellemtrinnet og i udskolingen.