Underviserportal

Grundskolen Fagportal for sundheds- og seksualundervisning
Log ind / Opret dig Gemte

Mangfoldighed er vigtigt i undervisningen

I maj måned er der både International dag mod homofobi og transfobi og FN’s Internationale Familiedag. Brug dagene til at sætte fokus på mangfoldighed og forskellige måder at være familie på.

Det er langt fra alle familier, der består af mor, far og børn, som alle lever under samme tag. Derimod findes der mange forskellige slags familier. Nogle børn har en mor og en far. Nogle børn har to mødre eller to fædre. Nogle børn har forældre, der er skilt, og nogle har forældre, der er sammen.

Det er vigtigt at præsentere eleverne for flere forskellige typer familier, så de kan få et nuanceret billede af, hvordan man kan leve sit liv. Det fremmer trivslen i klassen og hjælper til at skabe trygge læringsmiljøer, hvor der er plads til alle.

D. 15. maj er det FN's Internationale Familiedag, og d. 17. maj er det International dag mod homofobi og transfobi. Gennem din undervisning kan du styrke eleverne i at sige fra over for diskrimination, skabe accept og forståelse for, at regnbuefamilier med LGBTI+-forældre er lige så meget værd som mere traditionelle kernefamilier.

Sådan kan du sætte mangfoldighed, køn og familieformer på skemaet

Sex & Samfund har udviklet undervisningsforløb, der dykker ned i temaer omkring familieformer, køn, kønsidentitet, seksualitet, normer, fordomme og rettigheder. Der er opgaver, hvor eleverne bliver præsenteret for konkrete cases og dilemmaer, som kan sætte gang i diskussioner og skabe nye blikke på køn og seksualitet. Find undervisningsforløbene i boksen til højre.